سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا راه اندازی باشگاه مشتریان برای کسب و کار شما مناسب است؟

باشگاه مشتریان به مجموعه‌ای از استراتژی‌های بازاریابی ساختاری نیز گفته می‌شود که برای پرورش وفاداری مشتری طراحی می‌شوند. این کار با ارائه امتیازات، پاداش‌ها و مشوق‌های ویژه برای مشتریان تکراری انجام می‌گردد. راه اندازی باشگاه مشتریان فقط به مشاغل بزرگ یا ابرکمپانی‌ها محدود نمی‌شود؛ بلکه هر کسب‌وکاری، از یک فروشگاه کوچک محلی گرفته، تا کسب‌وکار‌ها و فروشگاه‌های مجازی می‌توانند یک باشگاه مشتریان فعال راه‌اندازی کنند. 

بهتر است بدانید که هزینه جذب مشتری جدید 6/7 برابر بیشتر از هزینه فروش به مشتری فعلی است. علاوه بر این، مشتری فعلی نسبت به کل مشتریان شما، بیش از 60? بیشتر از یک مشتری جدید خرید می‌کند. البته این رقم اگر نسبت به اعضای باشگاه مشتریان محاسبه شود، خیلی بیشتر از این‌هاست. اگر کسب و کاری با سایز متوسط بتواند تا 5 درصد بازدهی مشتریان خود را بیشتر کند، میزان سود آن تا 95 درصد افزایش خواهد یافت.

با بررسی اعداد و اطلاعات مربوط به مشتریان می‌توان به این نتیجه رسید که راه اندازی باشگاه مشتریان جهت افزایش سود صورت می‌گیرد. اما آیا هر کسب و کاری برای راه اندازی باشگاه مشتریان مناسب است؟ 

 

باشگاه مشتریان چقدر موثر است؟

حال که با باشگاه مشتریان آشنا شدید و دانستید که چه مزایایی برای کسب و کارها دارد شاید برایتان این سوال به وجود آید که باشگاه مشتریان چقدر می‌تواند برای کسب و کارها تاثیرگذار باشد؛ در این راستا نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد:

 

  • اعضای باشگاه مشتریان سالانه 12 تا 18 درصد درآمد اضافی بیشتری را نسبت به افرادی که عضو نیستند ایجاد می‌کنند.
  •  انواع باشگاه مشتریان با عملکرد برتر، سالانه درآمد مشتریانی که از آن‌ها خرید می‌کنند را 15 تا 25 درصد افزایش می‌دهند.
  •  37% از مشتریان، عمدتا از برندهایی که اشتراک دارند خرید می‌کنند.
  •  بیش از 83% از مشتریان می‌گویند که عضویت در باشگاه مشتریان، بر تصمیم خریدشان از یک برند تأثیر می‌گذارد.
  •  84% از مشتریان معتقدند که به احتمال زیاد به برندهایی که دارای برنامه‌های وفادارسازی مشتریان هستند وفادار می‌مانند.
  •  90% از مشتریانی که احساس می‌کنند شرکت‌ها نیازهای خریدشان را درک می‌کنند، به احتمال زیاد محصولات بیشتری را از آن‌ها خریداری می‌کنند.
  • در این تحقیقات مشخص شد بیش از 60 %از انواع باشگاه مشتریان باعث می‌شوند که اکثر مشتریان به یک برند وفادارتر شوند.
  •  66% از مشتریان می‌گویند که توانایی به دست آوردن تخفیفات و پاداش‌های مختلف باعث می‌شود رفتار خرید خود را تغییر دهند.

 

 

مزایای باشگاه مشتریان برای کسب و کارها

 

  • بهبود نرخ حفظ مشتری: وفاداری مشتریان بیشتر می‌شود و به‌این‌ترتیب قدرت کسب‌وکار در حفظ مشتری افزایش پیدا می‌کند.
  • افزایش خریدهای تکراری: ساختار باشگاه مشتریان بر اساس تشویق مشتری به تکرار در خرید شکل پیدا می‌کند.
  • افزایش تعامل با مشتری: بهترین باشگاه مشتریان باشگاهی است که تعامل موثر با مشتریان را افزایش دهد و جامعه‌ای از افراد وفادار به برند بسازد.
  • کاهش هزینه‌ها: با تکرار مجدد خریدهای مشتریان، هزینه‌هایی مانند تبلیغات برای جذب مشتری جدید کاهش پیدا می‌کند. این مورد کاملا نشان می‌دهد که یکی از بزرگ‌ترین ضرورت‌های باشگاه مشتریان چیست.
  • داده‌های ارزشمند مشتری: یکی از بهترین ویژگی های باشگاه مشتریان جمع‌آوری داده‌های ارزشمندی مانند رفتار خرید افراد، اولویت‌ها و جمعیت‌شناسی (مشخصات عمومی مانند سن و غیره) آن‌ها است.
  • مزیت رقابتی: طراحی باشگاه مشتریان باعث افزایش اعتبار و برتری کسب‌وکار نسبت به رقبا می‌شود.
  • فرصت فروش تکمیلی: یکی از کاربردهای باشگاه مشتریان این است که می‌توانید با ارائه تخفیف روی محصولات دیگر خود، توجه مشتری را به آن‌ها نیز جلب کنید.
  • افزایش رضایت مشتری: باشگاه مشتریان کارآمد که خدمات خوبی را ارائه دهید، باعث افزایش کلی رضایت مشتری از کسب‌وکار و برند شما می‌شود.

 

 

مزایای باشگاه مشتریان برای مشتریان

 

  • جوایز انحصاری: اعضای باشگاه مشتریان اغلب از جوایز انحصاری مانند تخفیف، محصولات رایگان یا پیشنهادات ویژه که برای افراد عادی در دسترس نیست، بهره‌مند می‌شوند. این امر ارزش افزوده‌ای را برای مشتریان فراهم می‌کند و آن‌ها را تشویق می‌کند تا به خرید ادامه دهند.
  • تجربه عالی و ویژه: باشگاه مشتریان اغلب پیشنهادات شخصی‌سازی شده را به افراد ارائه می‌دهند، یعنی پیشنهاداتی که مخصوص خود آن‌ها است و این تجربه مشتری را بسیار بهبود می‌بخشد.
  • دسترسی به محصولات یا خدمات انحصاری: دسترسی به محصولات، خدمات یا رویدادهای انحصاری را دریافت می‌کنند که باعث می‌شود احساس خاص و ممتاز بودن داشته باشند.
  • کسب امتیاز از مزایای Customer Club: به اعضا اجازه می‌دهد با هر خرید امتیاز یا مزایا را جمع‌آوری کنند که می‌تواند برای تخفیف، هزینه رایگان یا سایر موارد استفاده شود.

 

 

آیا راه اندازی باشگاه مشتریان برای کسب و کار شما مناسب است؟

کسب و کارهایی وجود دارند که ایجاد یک باشگاه مشتریان برای آنها راهکار موثری نخواهد بود. در واقع شرکت‌هایی که مشتریان آنها خریدهای خود را به طور نامنظم و به ندرت انجام می‌دهند. در چنین مواردی، شرکت نمی‌تواند مشتریان خود را بازگرداند تا به آنها خدمات بیشتری ارائه دهد. به عنوان مثال راه اندازی باشگاه مشتریان برای مشاغلی که در زمینه بازسازی خانه، وکلای حوادث و … فعالیت دارند، مناسب نخواهد بود.

 

جمع آوری اطلاعات اولیه و راه اندازی باشگاه مشتریان

مهم ترین گام در مدیریت یک باشگاه مشتریان موفق، مرحله برنامه‌ریزی اولیه است. اینکه چطور شروع به جمع‌آوری داده‌ها در مورد عادات خرید مشتریان فعلی کنید، بسیار اهمیت دارد. اولین گام این است که 10? تا 20? از سودآورترین مشتریان خود را پیدا کنید، که طبق آمار 80? از سود شما را تشکیل می‌دهد. اگر کسب‌وکار شما یک سیستم CRM پیاده‌سازی کرده باشد، می‌تواند در مرحله تحقیقاتی اولیه بسیار کمک‌کننده باشد و آن را تسهیل کند. پس از ایجاد پروفایلی از نوع مشتریانی که علاقه به خرید از شما دارند، باید برنامه‌ای متناسب با نیازهای آنها ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر یک جواهرفروشی متوجه شود که اکثر مشتریان خوبش یک قطعه الماس خاص را می‌خرند، در این صورت باشگاه مشتریان باید روی این محصول تمرکز داشته باشد. می توانید از سیستم ساده‌ای همانند امتیازدهی استفاده کنید. یعنی بعد از اینکه مشتری به امتیاز مشخصی رسید، مزیتی که شما قبلا تعریف کرده‌اید را دریافت کند. هرچه درک سیستم ساده‌تر باشد، بهتر کار خواهد کرد. باید خوب فکر کنید که مشتری در ازای وفاداری به کسب و کار شما چه چیزی به دست می‌آورد. باشگاه مشتریانی که برای مشتریان خود ارزش واقعی قائل نیست، آنها را مجبور نمی‌کند که برای چندمین بار از شما خرید کنند.

 

مشتری باید درباره باشگاه مشتریان و مزایای آن بداند

آگاهی مشتریان از وجود باشگاه مشتریان و اینکه بدانند چه مزیت‌هایی دریافت می‌کنند می‌تواند ارزش کسب و کار شما را بالا ببرد و مبنای موفقیت باشگاه مشتریان شود. به عنوان مثال، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای لباس، به صندوق‌داران خود دستور می‌دهند که از خریداران بپرسند که آیا عضو باشگاه هستند یا خیر؟ صندوق‌داران سعی می‌کنند خریدار را متقاعد کنند که به باشگاه مشتریان بپیوندد و در مورد مزایای باشگاه توضیح می‌دهند. از تمام ابزارهایی که در کسب و کار خود دارید استفاده کنید تا به مشتریان خود یادآوری کنید که می‌توانند از مزیت‌های وجود باشگاه مشتریان بهره‌مند شوند. وب سایت شرکت، لیست‌های توزیع، پیام پست صوتی و… از دیگر کانال‌های اطلاع رسانی باشگاه مشتریان محسوب می‌شوند.

 

اطلاع از عادات خرید مشتری و بهبود آن

باشگاه مشتریان علاوه بر ارزش آن در افزایش مستقیم سود، باعث کسب حجم زیادی از داده‌های انباشته شده در مورد عادات خرید بهترین مشتریان می‌شود. این اطلاعات مانند معدنی از طلاست که به شما این امکان را می‌دهد که تصمیماتی بگیرید تا در کوتاه‌مدت نتایج خوبی بدست آوردید. به عنوان مثال، می‌توانید ببینید که چگونه سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای از اطلاعات جمع‌آوری‌شده در مورد مشتریان خود با ارسال کوپن‌های شخصی‌سازی‌شده برای با ارزش‌ترین گروه مشتریان استفاده می‌کنند.